Het onderzoek

1. Vraaggesprek

Het onderzoek start met een vraaggesprek om te horen wat voor klacht u ervaart, waar deze vandaan komt, hoe en wanner deze is ontstaan, wanneer u er last van heeft en of u bijvoorbeeld vroeger een breuk heeft gehad of een operatie ondergaan.

2. Klinisch onderzoek

Er wordt fysiek gekeken en gevoeld naar de locatie van de pijn en de beweeglijkheid van de relevante gewrichten wordt getest.

3. Inspectie

Er volgt een visuele beoordeling van stand van de voeten, enkels, knieën, heupen, lage rug en de drukverdeling van de voet tijdens het staan.

4. Gang analyse

Terwijl u een stukje heen en weer loopt wordt er gekeken naar hoe u loopt en hoe uw voeten, enkels, knieën, heupen bewegen. Daarnaast kunnen er nog extra testen volgen zoals: balanceren, tenen/hakken lopen, of een specifieke beweging bij bijvoorbeeld sport gerelateerde klachten.

5. Aanvullende inspectie

Er kan gekeken worden naar de schoenen, die kunnen door hun slijtplekken uw looppatroon weergeven. Wanneer u reeds therapie (in de vorm van zolen of orthese) heeft, kan deze beoordeeld worden op slijt of drukplekken en worden bekeken of deze aangepast dienen te worden.

6. Behandelplan

Als alles in kaart is gebracht worden de bevindingen en conclusies met u besproken. Wanneer het nodig blijkt, wordt in overleg met u een therapieplan opgesteld.
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud