Over Podotherapeut van Hal

Mijn passie voor podotherapie is al op jonge leeftijd begonnen. Met een bijbaantje als ondersteuner van de podotherapeut van schoenwinkel Mantel in Schagen. Hierbij mocht ik de aangemeten zolen in vorm slijpen. Ik leerde hier niet alleen simpelweg een randje wegslijpen, het hield meer in dan dat. Hoe je een persoonlijk product op maat maakt en hoe je samenwerkt met het materiaal en de machine.
Doordat ik nauw betrokken werd in het team en de werkzaamheden, kwam ik erachter dat ik een passie voelde voor dit vakgebied. Hierdoor was het voor mij een logische keuze om na het middelbaar onderwijs voor de studie Podotherapie te kiezen aan Fontys Hogeschool in Eindhoven, waar ik in 2008 ben afgestudeerd. Na twaalf jaar ervaring te hebben opgedaan in loondienst, heb ik besloten om mijn eigen praktijk te beginnen. Geen mens is hetzelfde en daarmee is elk probleem uniek. Dat maakt wat ik zo leuk vind aan dit beroep. Iedere patiënt is anders en al is de klacht misschien hetzelfde, de oorzaak kan totaal anders zijn. Ik probeer om samen met u achter de oorzaak van uw klacht te komen. Tijdens het consult luister ik goed naar wat u mij te vertellen heeft. Zonder dat u het doorheeft kunt u namelijk waardevolle informatie geven over uw klacht. Door naar elkaar te luisteren en mij in te leven in het probleem, probeer ik samen met u tot een oplossing te komen waar u zich in kan vinden. Oplossingen vragen van mij soms om buiten de gebaande paden te denken, dat houdt mij niet tegen om hier creatief mee om te gaan om zo toch het probleem te kunnen verhelpen.
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud